dissabte, 21 de maig del 2011

Una vida sense gluten

El dia 21 de maig és el dia internacional de la malaltia celíaca. Aquest dissabte l'Associació de Celíacs de Catalunya - Unión Española de Celíacos celebrarà en el Parc Sant Julià, a Vilafranca del Penedés el Día Internacional de la malaltia Celíaca amb una gran botifarrada popular sense gluten. L'acte començarà a les 11h del matí.

Omplir la cistella de la compra de productes sense gluten requereix molta paciència, i una major inversió de temps i de diners.

Us deixem unes quants enllaços a pàgines webs per saber més...

www.gencat.cat/salut/acsa/index.html
http://proyectosingluten.com/index.php?content=proyecto-sin-gluten&lang=ES#
http://www.consum.cat/
http://www.canalceliaco.com/
http://www.aoecs.org/
http://www.farmaceuticonline.com/
http://www.celiacos.com/
http://www.alicia.cat/
http://www.gremirestauracio.com/
http://www.adc.cat/
http://www.guiaceliacos.com/
http://www.infoceliaquia.org/
http://cye.freehostia.com/
http://www.celiacscatalunya.org/
http://www.specialgourmets.com/
http://www.seec.es/


Portada de la publicació
 Per a un celíac, una activitat tan quotidiana com anar a un restaurant és una tasca que requereix una planificació prèvia important. En molts casos, per les dificultats que això suposa, acaba desistint de sortir a dinar o sopar a fora.

A partir d’ara, els restauradors que vulguin incorporar en la seva oferta també menús per a persones celíaques ho tenen més fàcil gràcies a aquesta nova eina de treball útil i de fàcil consulta.

El manual ‘Restauració sense gluten’ és fruit de la col·laboració entre l’Associació Celíacs de Catalunya, la Fundació Alícia i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.


Un dels enllaços per descarregar aquest manual és: http://www.alicia.cat/files/Restauracio_sense_gluten.pdf

1 comentari:

  1. Gràcies per ajudar a difondre la malaltia celíaca i els inconvenients que els qui la pateixen han de superar per poder seguir la dieta sense gluten.
    I gràcies, també, a l'Associació de Celíacs de Catalunya per la gran tasca que.
    Esperem que entre tots aconseguim sensibilitzar definitivament el sector de la restauració per fer més fàcil la vida dels celíacs fora de casa.

    ResponElimina